Skip to main content

Fűtésszerelés

Mivel szeretne fűteni? Fával, gázzal esetleg napkollektorral?

FűtésszerelésFontos, hogy az optimális megoldás érdekében már a tervezés szakaszában vegye fel velünk a kapcsolatot! Segítünk megtalálni Önnek a legjobb megoldást.

A munkánk a helyszín bejárásával kezdődik. Fontos, hogy a megrendelő igényeit maximálisan figyelembe véve a legjobb megoldás szülessen.

A jelenlegi fejlett fűtésszerelés-technikát figyelembe véve elsősorban a kondenzációs gázkazánokat ajánljuk, mivel hatásfokuk a legmagasabb. Egy kicsivel elmaradnak ettől a technikától a sima zárt égésterű gázkazánok, ezek hatásfoka 15 százalékkal alacsonyabb. A fent említett két rendszerhez természetesen lapradiátorokat ajánlunk, mivel sokkal kevesebb víz elegendő a felfűtésükhöz, mint a régi öntvény és lemezradiátoroknak.

A radiátoros fűtést a legjobb padlófűtéssel kombinálni – a hőérzet miatt hidegburkolatoknál kifejezetten ajánljuk. Ha valakinek esztétikailag nem tetszenek a radiátorok, az választhatja csak a padlófűtést is, de ez a megoldás nem ajánlott szőnyegezett helyiségekbe és olyan otthonokba, ahol asztmás beteg is van.

A gázkészülékes fűtésrendszert össze lehet kötni vegyes tüzelésű kazánnal vagy vízteres kandallóval. Kettő között csak esztétikai különbség van.

Ha egy család csak vízteres kandallóval vagy vegyes tüzelésű kazánnal szeretné megoldani a fűtést, akkor beléphet a képbe egy harmadik variáció, a faelgázosító kazán. Ez magasabb üzemi hőfokon tudja üzemeltetni a központi fűtési rendszert, de ez elé mindenképpen ajánlott egy 1000 literes tároló, amely azt a célt szolgálja, hogy a tároló felfűtése után akár 1-1 kugli fával a lakást és a tárolót hőn lehessen tartani. Ehhez a rendszerhez tudjuk javasolni a napkollektoros hőhasznosítást, amikor a tárolóban egy indirekt bojler helyezkedik el és ezzel a lakás hálózati melegvvíz szükségletét is el tudjuk látni.

Ajánlott cső rendszerek: Rehau, Henko, Stellepress, Viegapress
Ajánlott radiátorok: Dég, Vogel-not, Purmo, Radel
Ajánlott kazántípusok: Vaillant, Wissmann, Westen, Bosch

Ajánlott vízteres kandallók és vegyestüzelésű kazánok: Radeco, Edilkamil, Celsius, Hőterm
Ajánlott napkollektor rendszerek: Vaillant, Cosmo